Youtubesalkkarit
Kirjaudu sisään/rekisteröidy, nähdäksesi ennakkojaksot!
Rekisteröityminen ei vaadi sähköpostin vahvistusta joten se vie vain hetken!
Kirjaudu sisään

Unohdin salasanani

Kuukauden aktiivisimmat kirjoittajat

Viikon aktiivisimmat kirjoittajat

FMchat
ChatBox

Lordi-yhtye

Siirry alas

Lordi-yhtye

Viesti  Rock Police lähetetty To Toukokuu 24, 2012 9:57 pm

Alkuperäinen kokoonpano tutustui toisiinsa KISS Army Finlandin risteilyllä vuonna 96, kuitenkaan vielä silloin tietämättä, että tulisivat soittamaan samassa yhtyeessä. Totaalinen läpimurto oli Would You Love A Monsterman? -hitti, joka julkaistiin singlenä kesällä 2002. Kappaleesta tehtiin myös musiikkivideo, joka esitteli yhtyeen visuaalisen puolen. Debyytti levy sai nimen Get Heavy, ja se julkaistiin marraskuun alussa 2002. Levyllä oli mukana 11 kappaletta, sekä intro ja outro. Jossakin välissä levyn nauhoitusten jälkeen, mutta ennen julkaisua yhtyeen basisti vaihtui Magnumista Kalmaksi. Ensimmäisen keikkansa Lordi soitti Helsingin Nosturissa 7. joulukuuta 2002. Alunperin keikka piti olla jo kuukautta aiemmin Tavastialla, mutta kyseisen paikan lava oli liian pieni yhtyeen massiiviselle lavashow'lle. Loppuunmyyty keikka sisälsi levyn kaikki kappaleet, sekä uskomattoman pyroteknisen esityksen.

Vuosi 2003 alkoi Lordin osalta kahdella Nightwishin lämmittelykeikalla Saksassa. Myös saksalainen yleisö ihastui yhtyeen korkeaenergiseen lavakäyttäytymiseen, sekä potkivaan musiikkiin. Uusi single, Devil Is A Loser julkaistiin helmikuun alussa. Suomessa yhtye heitti muutaman keikan maaliskuussa; Helsingin Nosturissa, Tampereen Pakkahuoneella, sekä valtakunnallisesti televisioidussa Emma-gaalassa. Jo Saksassakin julkaistu Get Heavy voitti juuri kyseisessä gaalassa vuoden hardrock/metallialbumin palkinnon. Alkuvuodesta on lehdissä, sekä radiossa ollut paljon haastatteluja Lordista. Osasyynä on ollut mm. Emma-gaalassa sattunut pienehkö tulipalo, joka syttyi juuri ennen Lordin esiintymisvuoroa. Kesällä 2003 Lordi-yhtye esiintyi lähes kaikilla Suomen suurimmilla festivaaleilla, sekä Saksassa Wacken Open Air -metallifestarilla.

Toinen levy, The Monsterican Dream julkaistiin vuoden 2004 keväällä. Kesä kului keikkaillessa kotimaassa, mutta syksymmällä olikin vuorossa kolmen keikan putki Nightwishin lämmittelijänä Ruotsissa. Vuosi 2005 Alkoi ryminällä täysimittaisen Euroopankiertueen merkeissä. Neljässä viikossa Lordi esiintyi Hollannissa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Sveitsissä, Saksassa, Tanskassa, sekä Ruotsissa. Kesällä oli vuorossa muutama festariveto niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kolmannen levyn, The Arockalypsen teko aloitettiin syksyllä, ja se on tarkoitus julkaista keväällä 2006. Uusi vuosi toi tullessaan myös muita uudistuksia yhtyeeseen. Yhtyeen puvut ja maskit kokivat kunnollisen muokkauksen, ja niin teki myös itse yhtyeen kokoonpanokin. Kalma ja Enary ovat saaneet siirtyä yhtyeen rivistöstä tehden tilaa uusille hahmoille. Basson varressa tästä eteenpäin roikkuu OX, ja koskettimia paiskoo Awa.

Tammikuun puolivälissä Lordi asteli ensimmäistä kertaa Euroviisulavoille, kun luvassa oli Suomen alkukarsinnat. Lordin kahdesta kappaleeksi edustusviisuksi valittiin yleisöäänillä Hard Rock Hallelujah. Samalla bändi esiintyi ensimmäistä kertaa julkisesti uudella kokoonpanollaan. Hard Rock Hallelujahiin kuvattiin vahvasti kasarihenkinen video, ja niin kappale kuin itse videokin päätyivät radioiden ja musiikkikanavien soittolistoille.

Kevään mittaan Lordi aloitti kiertueensa kotimaassa, ja viisuhuuman myötä yleisömäärät kasvoivat takaisin vanhoihin mittoihinsa. The Arockalypse nousi ensimmäisellä listaviikollaan Suomen virallisen Listan sijalle viisi.

10. maaliskuuta Lordi valittiin Suomen Euroviisuedustajaksi 42,2% äänimäärällä. Kotimaassa valinta aiheutti tunteita puolesta ja vastaan, kun taas ulkomailla erikoinen ehdokas tuntui herättävän positiivista mielenkiintoa. Kevään mittaan yhä useammat huomattavat ulkomaiset mediat suitsuttivat Suomen viisuehdokasta.

Toukokuun loppupuolella Euroviisujen loppufinaalissa vei voiton 292 pisteen saalilla ja oli näin kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen viisuvoittaja. Voitto huomioitiin laajasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja yhtäkkiä Lordi olikin kaikkien huulilla ympäri Euroopan. Vajaa viikko voiton jälkeen Lordi esiintyi Helsingin Kauppatorilla yli 80 000 hengen yleisölle viisujuhlassa, joka julkaistiin myöhemmin DVD:nä.

Kesän mittaan Lordi paiskoi runsaasti keikkoja eri puolella Eurooppaa, ja bändi oli useiden tapahtumien pääesiintyjänä. The Arockalypsen myynti lähti uuteen nousuun, ja esimerkiksi Ruotsissa levy möi kultaa. Suomessa levy pysytteli Listaykkösenä 10 viikon ajan.

Kesän ja syksyn mittaan kauppoihin saatiin useita eri Lordi-oheistuotteita. Fanien toiveet kävivät toteen, kun kauppojen hyllyille ilmestyi Lordi-krääsää karkeista reppuihin. The Arockalypse-levyltä irroitettiin syksyn mittaan singlet Who's Your Daddy ja It Snows In Hell, joiden myynti kävi myös kiivaana.

Keikkarintamalla kiire kasvoi entisestään, ja bändi takoi loppuunmyytyjä keikkoja parin mittaisella Euroopan kiertueella. Eniten huomiota keräsi esiintyminen MTVE Music Awards-gaalassa, jossa Lordi esiintyi suorassa lähetyksessä miljoonien ja miljoonien katsojien tv-katsojien edessä.

Joulukuuhun mennessä The Arockalypse oli myynyt Suomessa yli 90 000 kappaletta, ja oli näin vuoden myydyin levy. Vuoden lopussa Rovaniemellä avattiin vielä Lordi's Rocktaurant-ravintola.

Vuodenvaihteen jälkeen tapahtumat Lordi-leirissä jatkuivat totutun vauhdikkaasti. The Arockalypse julkaistiin Japanissa, jossa se nousi listoille välittömästi. Suomessa julkaistiin Lordi-nuottikirja, joka pitää sisällään exclusive-matskun lisäksi nuotit kaikkiin Lordin kappaleisiin. Alkukesästä 2007 Lordi oli Oulussa kuvaamassa Dark Floors -kauhuelokuvaa, joka tuli ensi-iltaan 8. helmikuuta 2008. Kevään mittaan Lordi painuu promoamaan Japaniin ja Amerikkaan, joista ainakin jälkimmäisessä bändi keikkailee vuoden 2007 aikana runsaasti. Vuoden 2007 alkupuolella Lordi myös virallisti suhteensa managerilegenda Bill Aucoinin kanssa, kun KISSin ex-manageri kirjoitti nimensä yhteistyösopimukseen bändin kanssa.

Lordi aloitti neljännen albuminsa nauhoitukset keväällä 2008 ja albumi julkaistiin 29. lokakuuta 2008. Albumin nimeksi varmistui Deadache ja sen on tuotti Nino Laurenne.

Deadachen julkaisun myötä Lordi teki marraskuussa kiertueen Yhdysvalloissa yhdessä Lizzy Bordenin kanssa. Yhtye esiintyi Conan O'Brienin kutsusta 6. marraskuuta suositussa Late Night With Conan O'Brien-ohjelmassa kaikkien aikojen ensimmäisenä suomalaisyhtyeenä. Lordi esitti ohjelmassa kappaleensa "Bite It Like a Bulldog".

Lordin seuraavan albumin ensimmäisen singlen on suunniteltu julkaistavan keväällä 2010. Itse albumin on tarkoitus ilmestyä syksyllä. Tomi Putaansuu vietti syyskuussa viikon Los Angelesissa entisen Kiss-kitaristi Bruce Kulickin sekä Jeremy Rubolinon kanssa. Kirjoitussessio tuotti kaksi uutta kappaletta (Cut Off My Head ja Call Off The Wedding). Putaansuun mukaan tuleva levy ottaa entistäkin enemmän vaikutteita 1980-luvulta. Putaansuun mukaan tulevan albumin tyyli poikkeaa aiemmasta Deadache-levystä ja lähentelee Get Heavy-debyyttilevyn tyyliä. Viidennen pitkäsoiton tuottajana toimii saksalainen Michael Wagener. Studiosessiot Lordi hoiti Yhdysvalloissa Tenneseen Nashvillessä. Levy sai nimen Babez For Breakfast ja se julkaistiin 15. syyskuuta 2010. Levyn ensimmäinen single This Is Heavy Metal julkaistiin digitaalisena 9. elokuuta. Singlestä painettiin myös rajoitettu noin 200 kappaleen erä myyntiin Rokkikauppa-nettikauppaan. Kappaleesta on tehty myös musiikkivideo. Videossa on hyödynnetty CGI-tekniikkaa runsaasti.

Lordin uudet asut paljastetiin 3. elokuuta 2010. Uuden Levyn myötä Lordi lähti kiertueelle Eurooppaan.

4. lokakuuta 2010 yhtye ilmoitti, ettei rumpali Sampsa ”Kita” Astala enää kuulu yhtyeeseen. Syyksi yhtye ilmoitti sen, että Astala haluaa jatkossa jatkaa musiikillista uraansa ilman Kita-hahmoa, joka ei sovi muille yhtyeen jäsenille. Kitan eroaminen Lordista ei vaikuttanut yhtyeen kiertueeseen. 26. lokakuuta 2010 yhtye julkisti uuden rumpalinsa Otuksen. Otusta esittänyt Tonmi Lillman kuoli helmikuussa 2012.
Lordi vietti keikkataukoa alkuvuodesta 2011, minkä aikana yhtye alkoi työstää uutta materiaalia kuudetta levyään varten. Yhtyeen laulaja Mr. Lordi on saanut aikaiseksi jo 11 kappaletta.

Vuonna 2012 on kulunut kymmenen vuotta yhtyeen ensimmäisen julkaistun albumin Get Heavyn julkaisusta. Sen kunniaksi julkaistaan Scarchives Vol 1 -boksikokoelma, jonka tuotteet julkaistaan erikseen tuotantokustannuksien vuoksi. Ensimmäisenä julkaistaan Lordin ensimmäinen albumi, vuonna 1999 julkaisematta jäänyt Bend Over And Pray The Lord. Levyn kansivihot ja kappaleet ovat täysin alkuperäisiä ja mukana on myös kappale Hulking Dynamo. Toinen osa sisältää Lordin ensimmäisen keikan Helsingin Nosturista 2002. Keikka on usealla kameralla taltioitu, ja se nähdään täysin sellaisena jollainen se oli. DVD:llä on myös Mr. Lordin kommenttiraita keikalle ja kuvagalleria julkaisemattomista fanituotteista tuolta ajalta.

25. huhtikuuta 2012 Lordi ilmoitti MTV3:lle uuden rumpalin löytyneen, mutta nimeä ja ulkonäköä ei vielä paljastettu, koska se olisi liian aikaista Otuksen kuoleman jälkeen. Rumpalilla on vielä käytössään väliaikainen puku tai ns. "valeasu". Rumpalin nimi ja varsinainen ulkonäkö julkistetaan uuden levyn tullessa. Silloin otetaan myös viralliset valokuvat. Uusi rumpali soitti ensimmäisen keikkansa yhtyeessä 5. toukokuuta Italiassa Metalitalia -festivaaleilla.

Rock Police
Newbie
Newbie

Viestien lukumäärä : 1
Pisteet : 3
Reputation : 0
Join date : 24.05.2012

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa